Search

Forums

Put your welcome message here. You can edit this in the admin site.

Thursday, June 25, 2026 1:40:36 PM

Play düyməsi həyatımı dəyişən an

2 weeks ago
#78 Quote
Həmin gün işdən qovulmağıma bir həftə olmuşdu. Yox, səhv başa düşməyin – mən pis işçi deyildim. Sadəcə şirkət ixtisara getdi. On nəfərlə birlikdə küçəyə çıxdıq. 32 yaşında, bakalavr diplomu, beş illik təcrübə və cibində 250 manat. Bakıda bu pulla nə qədər dayana bilərsən? Bir ay, bəlkə də yarım. Ev kirayəsi 150, qalanına yemək, işıq, su. Amma mən təslim olmaq istəmirdim. Hər gün iş axtarırdım, CV göndərirdim, zəng gözləyirdim. Zəng gəlmirdi.

Həmin gün çərşənbə axşamı idi. Evdə tək oturmuşdum. Televizorda hansısa veriliş gedirdi, amma mən onu görmürdüm. Düşünürdüm: "Nə edim? Hara gedim?" Birdən köhnə bir dostumun mesajı yadıma düşdü. O, bir il əvvəl yazmışdı: "Darıxanda bir yerə gir, beynin boşalar". O vaxt ciddi almamışdım. İndi isə... Heç nə itirməyəcəkdim. Telefonu götürdüm, axtardım, gördüm ki, mostbet play yazmaq kifayətdir. Sayta daxil oldum. Qeydiyyat sadə idi – bir dəqiqəyə hesab yaratdım.

Depozit atmaq istədim. Cibimdə 250 manat var idi, amma hamısını ata bilməzdim. Dedim: "10 manat. Sadəcə 10 manat. Kofe pulu". Atdım. Balansımda 10 manat göründü. Oynamağa başladım. Slot oyunları – meyvələr, ulduzlar, yeddi rəqəmləri. Heç bir strategiya, sadəcə fırladıram. Fırladıram. 10 manat 7-yə düşdü. 7-dən 12-yə qalxdı. 12-dən 5-ə düşdü. Gülməli idi, çünki uduzduqca ürəyim sıxılmırdı. Niyə? Çünki böyük gözləntim yox idi. Sadəcə vaxt keçirdim.

Yarım saatdan sonra balans 3 manat idi. Dedim: "Oldu, bu axırıncı fırlanmadır". Basdım. Üç makara fırlandı. Dayandı. Üç eyni simvol – qızıl zənglər. Ekran qızardı. Musiqi dəyişdi. Rəqəm: +47 manat. Nə? Yenə baxdım. Balans 50 manat. Ürəyim bir döyündü. Amma sakit qaldım. Düşündüm: "Bu təsadüfdür". Davam etdim. Mostbet play rejimində idim, sadəcə əylənirdim. Amma qazandıqca oynamaq daha maraqlı olurdu.

Növbəti on fırlanmada heç nə olmadı. 50-dən 42-yə düşdü. 42-dən 38-ə. Sonra birdən – üç "wild" simvol. Bu nə deməkdir? Hər şeyi əvəz edən simvol. Ekranda xətlər doldu. +78 manat. Balans 116 manat. Artıq nəfəsim kəsilirdi. Amma hələ də davam edirdim. Çünki hiss edirdim ki, bu gecə mənim gecəmdir.

Saat gecə 1-i keçirdi. Evdə sakitlik. Pəncərədən işıqlar sönür. Mən isə telefonun işığında uduzub-qazanıram. Balans 116-dan 200-ə qalxdı. 200-dən 150-yə düşdü. 150-dən 310-a qalxdı. 310-dan 270-ə düşdü. Hər düşəndə "dayan" deyirdim özümə, amma dayana bilmirdim. Çünki qarşımda bir oyun var idi – məni çağıran, məni sınayan.

Gecənin ən böyük anı saat 2-də gəldi. Bir slot oyununda "bonus raund" açıldı. Üç dəfə seçim etməli idim – üç qutudan birini. İlk qutu: +40 manat. İkinci qutu: +60 manat. Üçüncü qutu: +100 manat. Cəmi +200 manat. Balansım 470 manat oldu. Otaqda qəhqəhə çəkdim. Öz səsimdən qorxdum. Sonra düşündüm: "Bu pul mənim işsiz qaldığım gündə gəldi". Qəribə təsadüf.

Həmin an qərar verdim: dayanıram. Çıxartma düyməsini basdım. 470 manatın hamısını çıxartmaq istədim. Sistem yazdı: "Təsdiqləyirsiniz?" Basdım "Bəli". Proses başladı. Telefonu yerə qoydum. Nəfəs aldım. Yuxuya gedə bilmədim, amma yatdım.

Ertəsi gün səhər oyandım. İlk iş telefonu açdım. Pul hələ gəlməmişdi. Saat 11-də bank mesajı gəldi: "Hesabınıza 470 AZN daxil olmuşdur". İnanmadım. Gözlərimi ovuşdurdum. Yenə baxdım – 470 manat. O gün anama zəng vurdum. Dedi: "İş tapdın?" Dedim: "Hələ yox, amma pulum var". Səsini dəyişdi: "Necə pul?" Dedim: "Oyun qazandım". Səssizlik. Sonra dedi: "Oynama, oğlum, qapılma". Düz deyirdi.

Amma mən o gün bir qərar verdim. O 470 manatın 200-nü kənara qoydum – kirayə pulu. 150 manatı anama göndərdim. Qalan 120 manatı isə... yenə oynamaq üçün saxlamadım. Xeyr. Həmin 120 manata özümə yeni köynək və ayaqqabı aldım. İş üçün. Görüş üçün. Özümə inamımı qaytarmaq üçün.

İndi mostbet play yazıb axtarıramsa, bu, darıxdığım üçündür. Hərdən 5 manat, 10 manat atıram. Amma həmin gecəki hissi təkrarlamaq mümkün deyil. Çünki o gecə mən sadəcə qumar oynamırdım. Mən özümü sınayırdım. Və qazandım. Amma ən böyük qələbəm o 470 manat deyildi. Ən böyük qələbəm o idi
0